Waar rust
energie geeft

Recensies

“Ik wist niet dat je ademloos kon zijn van zulke mooie natuur in de Randstad.”

De weg ernaar toe geeft je al het idee dat je echt even weg bent. Op een mooie, koude lentedag heb ik samen met mijn vriendin een kajak expeditie over de Nieuwkoopse Plassen geboekt. Zodra je in de kajak stapt en de eerste slagen peddelt sta je oog in oog met een paar nieuwsgierige lammetjes aan de waterkant.  Ingrid vertelt je ieder moment over alle prachtige vogels, planten en bomen. die je van dichtbij ziet! Wat bijzonder is, is dat je zelf niet eens iets hebt gezien, maar Ingrid de mooiste vogels en plekken wel kan spotten! Ik vind de expeditie zo’n aanrader: je komt geheel tot rust en leert veel over de natuur.

Nadesja – De Blauwe Fabriek [Eigenaar, trainer, senior consultant]

“Een mooi cadeau voor jezelf”

 Ik kwam met een wat hoge ademhaling aan bij Ingrid. Vanaf het moment dat zij mij vanuit de kajak rustig het water inschoof, werd ik al wat kalmer. Prachtige omgeving vol dieren en bloemen, Ingrid vertelde over de natuur. Over vogeltjes die hard zongen, maar klein waren. Hoe klein je ook bent, laat je maar horen. We voeren door een soort mangrove. Zo mooi! En wat een rust! Het was net alsof we ergens in het buitenland waren. Mijn hoge ademhaling was inmiddels flink gezakt. Het voelde zo fijn om in en met de natuur te zijn. Er kwamen mooie spiegels voorbij. Ingrid is een lieverd, een gevoelsmens, waarbij je met een gerust hart je zorgen kwijt kunt. Samen delen, samen helen. Hoe mooi is dat. Ik kom weer. Een mooi cadeau voor jezelf. Echt een aanrader!

Sanne – Villa Vrolijk [kindercoach]

kikker amfibie

‘Ik ontmoette mijn innerlijke stem in diepere verbinding met de natuur.’

Hoe fijn is het om erkenning te krijgen en herkenning te vinden bij anderen die qua ‘ ‘bewustzijn’ aanvoelen als familie!? deze ontmoetingen zijn voor mij pareltjes. Ingrid nam mij al gidsend mee het water op. Een zeldzame roerdomp en een vos kwamen voorbij. We hadden het over patronen die niet meer dienend zijn en het innemen van mijn eigen ruimte.  In diepere verbinding met de natuur legde Ingrid prachtige paralellen. En ontmoette ik niet alleen haar, maar ook weer mijn eigen innerlijke stem. Ik realiseerde me weer al te goed, hoe belangrijk het is ruimte te maken,  voor dit innerlijke ontmoeten. De trein die dagelijks maar doorrijdt, doet dit niet automatisch voor je. Aanrader!

Roos – Roos Aanrakingstherapie [Accountmanager & massage therapeute]

Roos plas wolken reflectie

‘ De veerkracht van de natuur laat me zien dat het met mij ook wel weer goed komt!’   Soms wil ik ontsnappen aan het dagelijks leven. Even uit het systeem. Sporten en reizen waren voor mij altijd prima hulpmiddelen om even niet na te denken en terecht komen in die flow van een handeling of de verwondering van iets nieuws. Tijdens de eerste covid golf raakte ik besmet terwijl ik door mijn geliefde alpenland reisde. De infectie bleek zo heftig dat ik later als long covid patient werd behandeld. Mijn wereld stond eerlijk gezegd wel een beetje op z’n kop. Ga ik herstellen? Wie ben ik als ik niet meer kan surfen, snowboarden of al die andere dingen waar ik voor leef? Op zoek naar herstel en ontsnapping aan mijn nieuwe bestaan schoof ik met Ingrid de kajak in. Een micro avontuur dat al begon onderweg. De slingerende Meije waaraan het huis van Ingrid staat vertraagde me al direct. Het was een grauwe dag, maar windstil. Dat zorgde voor een soort demping van alle geluiden. Als vanzelf vonden we samen een rustig tempo wat ik prima kon volhouden. De stille momenten werden soms aangenaam onderbroken door Ingrid die vertelde over de natuur om ons heen. Informatie die de verwondering regelmatig vergrootte. Misschien kan ik sommige avonturen fysiek de komende jaren niet uitvoeren, maar dit kan ik wel! En als ik weer met mijn eigen ogen zie hoeveel veerkracht de natuur heeft, dan komt het met mij ook wel weer goed!  Dank je wel Ingrid voor een stukje acceptatie en motivatie. 

HP – KLIK Onderwijs [Manager digitale dienstverlening]

“Een mini-vakantie” 

Afgelopen winter stapte ik ik samen met Ingrid in de kajak. We werden geteisterd door de elementen, regen, natte sneeuw, kou, maar toch was het fantastisch. Wij alleen op ontdekkingstocht door de Nieuwkoopse plassen en kreken. Alleen de regendruppels, een opvliegende vogel en een geschrokken haas verbraken af en toe de rust en stilte. Opgeladen en fris stapte ik na afloop uit de kajak. Het voelde net alsof ik terugkwam van een mini-vakantie. Een heerlijke manier om op te laden in de natuur.

Daphne – Daphne Struint [wildplukgids & natuurdocent]

Daphne kajak