Waar rust
energie geeft

visarend noorden birding

Over de
Buitenbasis

De Buitenbasis is opgericht door Ingrid Meijer. Uit liefde voor buiten. Want, meer naar buiten helpt je om gelukkiger te zijn. Om weer terug te komen tot de basis. de essentie. Zo eenvoudig als dat.

De BuitenBasis biedt met De Expeditie natuurbeleving waar rust en ruimte centraal staan. Vanuit de kajak ervaar je een ander tempo, nieuw perspectief, horizon en wij(d)sheid. Omrand door wat de natuur biedt, met de seizoenen mee.

Buiten is zoveel te ontdekken, over de natuur en over jezelf. Ik neem je mee en vertel je over alles dat we tegenkomen.

‘Meer mensen naar buiten,
meer mensen gelukkig’

Meer naar buiten zorgt voor meer verbinding met de natuur en daarmee met jezelf. Daar zorgt de natuur dichterbij voor. 
Daar vind je veel wijsheid en waardevolle spiegels. Natuurbeleving zet je zintuigen aan, en biedt naast ontspanning, 
ook troost, (zelf)vertrouwen, energie en geluk. Buiten vind je ruimte voor verwondering en avontuur.
Buiten is waar rust energie geeft. Buiten helpt om terug te komen tot de basis.

mieren kriebel

Over mij (Ingrid, 1978)

Onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar de natuur, vogels in het bijzonder en naar de mens. Ik kijk graag verder dan de buitenkant. 

Opgroeiend als dochter van een bloemiste en een fervent vogelaar en natuurliefhebber, is het wel duidelijk waar mijn liefde voor buitenleven ontstaan is. Ik bracht mijn jeugd door in Soest. Voor ons zelden familie uitjes naar pretpark of tropisch zwemparadijs. Wel struinen in de tuin, vogels kijken, bosbessen plukken en paddestoelen zoeken in het bos. Reetjes spotten langs de bosrand. Naar de Soesterduinen, de polder in voor de grutto en de wulp of op naar de Oostvaardersplassen. Kijker mee, laarzen aan en gaan. Mijn ouders gaven hun groene hart door, net zoals ik dat nu doe bij mijn kinderen.

Uitgevlogen naar Den Haag, een gezin geboren in de Randstad, bij de zee. Na heerlijke jaren daar volgden wij onze droom van ‘een landje’ en verhuisden in 2018 naar onze eigen Buitenbasis in de landelijk gelegen Meije. Een lintdorp aan een gelijknamig mooi veenriviertje dat verbonden is aan het Nieuwkoopse Plassen gebied. In het Groene Hart, hoe toepasselijk. Elke dag is een schilderij. Hiervandaan starten ook de expedities.

Ik neem je graag mee. Ga je mee op avontuur? 

Je bent welkom.