Waar rust
energie geeft

Contact

De BuitenBasis is centraal gelegen in het Groene Hart
De Expedities starten vanaf:

Meije 246 3474MC Zegveld

Ingrid Meijer- van der Heiden
[email protected]
 +31 (0)6 479 476 88

Parkeren kan tot 2 auto’s op dit adres. Bij meer auto’s parkeer je op 5 minuten loopafstand naast Basisschool de Miland. Navigatie: Hazekade 10 2411PP Bodegraven.

 

Gebied

 

 

De Nieuwkoopse Plassen is een uitgestrekt laagveengebied. Je kunt het omschrijven als typisch Hollands landschap. Land van gras, wolken, lucht en water. Niet gek om je te bedenken dat rond 1885 schilders van de Haagse School zoals Roelofs en Weissenbruch hier inspiratie vonden. Riet- en hooilanden, water en bosjes wisselen elkaar af. Een gevarieerd gebied waar veel planten en dieren zich thuisvoelen. Verschillende riet- en moerasvogels huizen er en zelfs de zoetwaterambassadeur de otter heeft hier een plek gevonden.


De Meije is een slingerend klein veenriviertje dat meandert door dat schilderachtige Hollandse polderlandschap. Via slootjes en watergangen omgeven door riet en lisdodde peddel je zo het afwisselende Plassengebied in. Heerlijk.

 
 

Werkwijze

Alle expedities starten bij het boothuisje. Na de kennismaking en een blik op het uitzicht starten we met een kajak instructie. Je zoekt een drijfvest uit. Bij de boothelling neem je op de kant plaats in de kajak. Ik begeleid je, rustig glijd je met de kajak het water in. Geen ingewikkelde instapmomenten, heel laagdrempelig.  

Veiligheid

Veiligheid boven alles. De Buitenbasis stelt drijfvesten beschikbaar. Verkrijgbaar in verschillende maten.

We varen niet uit bij stormachtig weer, of als er ijs op het water ligt.

Veelgestelde vragen

Ik heb nog nooit in een kajak gezeten, is dit wel geschikt voor mij?

Geen probleem, de expeditie is geschikt voor elk niveau. Ik begeleid je en leg uit hoe het werkt. Instappen is laagdrempelig vanaf de boothelling. Snelheid is geen thema. Belangrijkste is dat jij je verheugt op de expeditie en genieten van de natuur.

Gaat het door bij regen?

De expeditie gaat alleen niet door bij stormachtig weer, onweer, ijs en of zeer sterke wind. Veiligheid voorop. Bij lichte regenval wel. Een waterdichte jas en broek is dan wel prettig. Mogelijk ook een petje of hoed.

Zijn er kledingvoorschriften?

Om met een Zweedse wijsheid te spreken: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Als het koud(er) is trek dan een laagje extra aan. Muts en handschoenen zijn dan ook fijn. Bij (kans op) regen, waterdichte kleding. Juist op de momenten dat het weer voor sommigen minder gunstig lijkt, zijn de plassen van jou. Daarnaast adviseer ik je niet te grove, zware schoenen aan te trekken. Een eenvoudige sneaker of waterschoen is perfect. Als je het fijn vindt, denk dan aan een petje, hoedje of zonnebril.

Kan ik een onderwerp of vraag die voor mij speelt meenemen het water op?

Speelt er voor jou iets dat specifiek aandacht verdient? Dan kunnen we dat in de individuele expeditie meenemen. We nemen het mee het water op en verweven het in jouw expeditie. Gebruikmakend van de stilte en de spiegels van de natuur.

brandgans vogeltrek wintergast

Samenwerken

Ja leuk! Wil je samenwerken met de Buitenbasis, aarzel dan niet en neem contact op. Ik kijk graag met je hoe we samen aan de slag kunnen met natuur, groen, persoonlijke groei, talentontwikkeling, mindfulness en ‘buiten’.

En dat hoeft niet persé in de kajak. Natuureducatie, een event, presentatie of column. Laat het me weten als ik iets voor je kan betekenen. Hoor ik je?

Tot Buiten!